Bitlisli Belkıs kimdir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Yaşıyor mu? Bitlisli Belkıs’ın evi? Fotoğrafı

14.06.2023
A+
A-
Bitlisli Belkıs kimdir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Yaşıyor mu? Bitlisli Belkıs’ın evi? Fotoğrafı

Bitlisli Belkıs kimdir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Bitlisli Belkıs Yaşıyor mu? Bitlisli Belkıs’ın evi? Bitlisli Belkıs Fotoğrafı Soruları Arama motorlarında ve bilgivip.com adresinde merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bizlerde (bilgivip.com) sizin için Bitlisli Belkıs kimdir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Yaşıyor mu? Bitlisli Belkıs’ın evi? Fotoğrafı sorularının yanıtlarını araştırıp derledik, buyurun vip bilgiler sizlerle.

Yörede Bitlisli Belkıs hakkında yaygın olarak anlatılan hikaye ise şu şekilde: “Bundan çok uzun zaman önceleri Bitlis’in tam olarak nerde olduğu bilinmeyen köylerinde yeni doğan bebekler dünyaya hastalıklı olarak gelmeye başladılar. Köylüler, asla bunun sebebini öğrenemediler. Yeni doğan bebeklerin bir kısmının el ve ayakları yokken, bir kısmının da ayakları olmadan doğdukları söylenmekteydi. Hatta işin en korkunç yönü ise yeni doğan bebekler tek gözlü doğuyor ve bebeklerin derileri, yılan derilerine benziyordu. Dünyaya yeni gelen bebeklerin hepsinde bu tarz hastalıklar yaşanması üzerine, köylüler üzerlerinde bir lanet yada bir büyü olduklarını düşündüler. Bu duruma bir çare aramak üzere, Bitlis’te büyücülüğü ile meşhur olan bir kadına gitmeye karar verirler. Gidecekleri bu kadın, Köylülerin Belkıs Ana olarak adlandırdıkları ve görünümü korkutucu olan tanınmış bir büyücüydü.

Olaylar, resmi kayıtlara ifade veren kişi tarafından şöyle anlatılmaya devam ediyor: “Ben kendisini çok görmedim. Sadece bir kez onu uzaktan gördüm ve onun mübarekliğine anlatacağım şekilde tanık oldum. Bir gece dünyaya hastalıklı gelmiş bebeklerden birini kendisine getirdiler. Belkıs, diğer çocukların annelerini evin bahçesinde bir araya getirdi. Yaklaşık 15-20 kişilik topluluk, evin bahçesinde Belkıs’ın ağzından çıkan ayetleri tekrarlıyorlardı.

Onlar ayetleri okumaya devam ederken, Belkıs’ta yeni doğan ve iki gözü de bulunmayan bebeği beşiğin içerisinde koydu ve bebeğin olmayan gözlerinin bölümüne değişik şekiller çizdi, Arapça yazılar karalamaya başladı. Daha sonrasında ilk kez duyduğum sözlerle birlikle, yüksek sesle bağırmaya başladı.

O sırada simsiyah bir gölgenin beşiğin yanına doğru geldiğine hepimiz şahit olduk. O simsiyah gölge, bebeği beşikten alarak oradan uzaklaştı. Herkes, çığlık çığlığa bağırıyordu. Böyle bir şeye daha önceden şahit olmamıştım. Duyduklarıma göre, bu olay daha önceden de tekrarlanmış ve aynı şekilde bebekleri götürmüştür. O gölgenin ne olduğunu hiç bir zaman bilemedik.

Çocukları ellerinden alınan köylüler aradan bir kaç sene geçmesine rağmen yeni doğanların da hastalıklı olması ve hayatlarının daha da kötüye gitmesi başlarının beladan kurtulmaması üzerine toplanır. Bitlisli Belkıs adlı kadının evine yeniden giderler. Fakat onu evinde bulamayacaklardır. Anlatılanlara göre eve girdiklerinde şahit oldukları şeyler bir çok kişinin köyü terk etmesine neden olmuş. Çünkü Bitlisli Belkıs’ın evi sanki yıllardır kullanılmamış içerisinde kimse yaşamamış gibidir.”

Köylüler yaşadıkları olayları ve kadının dolandırıcı olduğunu düşündüklerinde köye jandarmayı çağırdılar. Jandarma köye gelerek, köyde araştırma yaparlar. Fakat yaptıkları araştırmada, kadının köyde yaşadığına dair hiç bir kayıt bulamamışlardır. Hakkında hiç bir bilgiye ulaşamamışlardır. Bu yüzden Bitlisli Belkıs’ın gerçekte kim olduğu bilinmemektedir. Bu olaylara şahit olmuş bir çok kişi Belkıs’ın çocuk sahibi olmayan insanlara yaptıkları büyüler nedeniyle, bu topraklarda yaşamış insan suretinde olan bir cinnia ya da bir ifrit olduğunu düşünmüşlerdir.

Bitlisli Belkıs’ın büyülerde kullandığı çocukların ve gölgeler tarafından kaçırılan bebeklerin başlarına ne geldiği hala bilinmemektedir. Okuduğunuz üzere, Belkıs’ın hikayesi bu topraklarda yaşanmış en korkutucu ve ürpertici hikayelerden biridir.

Kaynak: Cinnet-i Alem

Sizler için bizlerde Bitlisli Belkıs kimdir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Yaşıyor mu? Bitlisli Belkıs’ın evi? Fotoğrafı sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.

You cannot copy content of this page