Rukiye Toy kimdir nerelidir? Rukiye Toy eşi kimdir?

14.05.2023
A+
A-
Rukiye Toy kimdir nerelidir? Rukiye Toy eşi kimdir?

Rukiye Toy kimdir nerelidir? Rukiye Toy eşi kimdir? Soruları Arama motorlarında ve bilgivip.com adresinde merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bizlerde (bilgivip.com) sizin için Rukiye Toy kimdir nerelidir? Rukiye Toy eşi kimdir? sorularının yanıtlarını araştırıp derledik, buyrun vip bilgiler sizlerle.

Rukiye Toy aslen Kangallı’dır. 1975 yılında Sivas Kangal’da doğdu. Sivas İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1996-2000 yılları arasında Sivas Radyo ve Televizyonu’nda ‘’Çay Saati’’ isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. 2001 yılında Manisa/Gördes AK Parti Kadın Kolları Kurucu Üyeliğini yaptı.

2006-2008 yılları arasında Sivas Radyo ve Televizyonu’nda ‘’Kahve Bahane’’ isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. 2009 yılında Sivas Belediyesi’nde Hayat Ağacı Derneği’nde Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Program yapımcılığı görevini yürüttü. 2010-2016 yılları arasında AK Parti Sivas İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2013-2016 yılları arasında Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Müdür Yardımcılığı yaptı. Bu süreçte ‘’Kadın Koordinasyon Merkezi’’ kurarak çeşitli eğitim çalışmaları organize etti. Hz.Fatıma ve Hz.Ayşe Sempozyumlarını düzenledi. ‘’Söz Şehri’’ dergisinin çıkarılmasına öncülük ederek editörlüğünü yaptı.

Sizler için bilgivip.com ailesi olarak Rukiye Toy kimdir nerelidir? Rukiye Toy eşi kimdir? sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.

2020-2022 yılları arasında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yaptı. 2022 yılında başladığı Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevinden Sivas AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için istifa etti. Halen Hayat Ağacı Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir.

You cannot copy content of this page