Suzan Kiresepi kimdir? Erol Kiresepi eşi kimdir? Erol Kiresepi boşandı, yahudimi? Suzan Kiresepi öldü

19.12.2022
A+
A-
Suzan Kiresepi kimdir? Erol Kiresepi eşi kimdir? Erol Kiresepi boşandı, yahudimi? Suzan Kiresepi öldü

Suzan Kiresepi kimdir? Erol Kiresepi eşi kimdir? Erol Kiresepi boşandı, yahudimi? Suzan Kiresepi öldü

Santa Farma İlaç Sanayi’nin patronu Sami Kiresepi, 2016 senesinde evlenen sosyal medya fenomeni Rachel Araz Kiresepi’nin kayınvalidesi Suzan Kiresepi hayatını kaybetti.

Suzan Kiresepi kimdir? Erol Kiresepi eşi kimdir? Erol Kiresepi boşandı, yahudimi?

Sami Kiresepi ile evli olan sosyetik güzel Rachel Araz Kiresepi’nin ‘Suzikam’ dediği annesi Suzan Kiresepi hayatını kaybetti.

Takvimleri 6 Eylül 2011 i gösterdiğinde Milyarlık ilaç şirketinin mal varlığına da tedbir konulmasını istedi. İstanbul Aile Mahkemesi’ne dava açan Alexis Nina Kiresepi, 4 yıllık evli olduklarını, evliliklerinin ilk günlerin iyi gittiğini ancak daha sonra anlaşamadııklarını öne sürdü.

Eşim Musevi olmam için baskı yapıyor” diyerek boşanma davası açtı. İstanbul sosyetesinden birçok ünlü ismin yoga hocası da olan ABD kökenli Kiresepi, 20 bin lira tedbir nafakası ile 12 milyon lira tazminat talep etti. Milyarlık ilaç şirketinin mal varlığına da tedbir konulmasını istedi.

1951 yılında İstanbul’da doğan Erol Kiresepi, 1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olmuştur.

Suzan Kiresepi @@suzankiresepi kullanıcı adı ile instagramda bulunmaktadır.

Sami Kiresepi Kimdir?1 Ocak 1976 tarihinde dünyaya gelen Sami Kiresepi, dünyanın önde gelen ilaç firmalarından Santa Farma şirketinin sahibi oldu. 60.000.000 Luk kutu kapasitesi ve 1000 kişilik çalışanı ile ilaç sanayisinin önde gelen firmasının sahibidir.

Brandeis University International’da İşletme dalında MBA derecesine sahip olan Sami Kiresepi, kariyerine 2001 yılında, ABD’de Johnson & Johnson’da başladı. Burada Ticari Pazarlama Asistanı, Pazarlama Müdür Yardımcısı ve Ürün Müdürü olarak görev yapan Kiresepi, 2006 yılında Santa Farma’da göreve başladı.

Raşel Fulden Araz nereli?

Rachel Araz, 24 Mart 1988 yılında İstanbul’da doğmuştur. Notre Dam de Sion Fransız Lisesinde okuyan Rachel Araz, Üniversiteyi Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümünde tamamlamıştır.

Rachel Araz, 24 Mart 1988 yılında İstanbul’da doğmuştur. Notre Dam de Sion Fransız Lisesinde okuyan Rachel Araz, Üniversiteyi Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümünde tamamlamıştır.

Bir süre Beymen’de Kurumsal İletişim ve Pazarlama Bölümünde çalışan Araz, dünyaca ünlü markaların Türkiye Marka temsilciliği, Satın Alma Planlama ve Merchandising departmanlarında çalışmıştır.

1951 yılında İstanbul’da doğan Erol Kiresepi, 1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olmuştur. Ardından 1975 yılında aynı üniversiteden İşletme yüksek lisansı derecesini almıştır.

Santa Farma İlaç Sanayii A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Erol Kiresepi, aynı zamanda Gürel İlaç Ticaret A.Ş. ve Palmer İlaç Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi’dir.

Erol Kiresepi, 1977 ve 2003 yılları arasında KİPLAS İşveren Sendikası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 2003 yılından bu yana ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

1983-2014 döneminde Türkiye İlaç Sanayii Derneği’nde (TİSD) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kiresepi, 1994 yılından bu yana Türkiye Odalar Birliği’nde İlaç Sanayi Sektör Kurulu Üyesi, 2001 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası’nda Meslek Komitesi Üyesi ve 2009 yılından bu yana da Meslek Komitesi Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesidir.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) 1993 ve 1998 yılları arasında Denetleme Kurulu Üyesi, 2002-2008 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi, 2013-2016 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmıştır.

Kiresepi hala Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

2004-2013 yılları arasında TİSK Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi, 2014’ten bu yana ise aynı Komisyonun Başkanı olarak Türk İşverenlerini uluslararası platformlarda temsil etmektedir.

2004 yılından beri Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu (KİK) üyesidir.

2011 yılından itibaren ise TİSK’i G20 ve B20 sürecinde temsil etmektedir. Bu süreç kapsamında olmak üzere; 2011 yılı G20 Fransa Dönem Başkanlığında ve 2013 yılı G20 Rusya Dönem Başkanlığında sürdürülen çalışmalarda, işveren kanadını temsilen B20’nin İstihdam Görev Gücünde üye olarak görev almıştır.

Erol KİRESEPİ, 2014 yılında Avustralya’nın ev sahipliğini yaptığı G20 Dönem Başkanlığı sürecinde yürütülecek çalışmalara yön vermek amacıyla, uluslararası arenadaki CEO’lardan oluşan CEO Forumu’na seçilmiş ve 2014 yılında da görevine devam ederek B20 İstihdam Görev Gücü Üyeliğine tekrar davet edilmiştir.

Ayrıca 2013 ve 2014 yıllarında B20 İstihdam Görev Gücünü temsilen, G20 İstihdam Görev Gücü ve G20 Çalışma Bakanlarının yer aldığı muhtelif platformlarda Dünya İşverenlerini temsil etmiştir.

2015 yılında G20 Türkiye Dönem Başkanlığı çerçevesinde oluşturulan B20 Türkiye Yürütme Kurulunun 7 üyesinden biri olarak Hükümetimiz tarafından tayin edilmiş olan Erol Kiresepi, halen B20 İstihdam Görev Gücünde görev yapmaya devam etmektedir.

2017 Almanya G20 dönem başkanlığında B20 İstihdam ve Eğitim Görev Gücü Eş Başkanlığını yapmaktadır.

ürkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Santa Farma İlaç Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, işverenleri dünyada çalışma hayatı ve sosyal politikalar alanında temsil etmeye yetkili tek teşkilat olan Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) Başkanlığına seçildi.

4 Kasım 2016 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan seçimde oybirliği ile Başkan seçilen Kiresepi, 145 ülkedeki 157 ulusal işveren teşkilatının üyesi bulunduğu IOE’nin Başkanlığını 2017’nin Haziran ayında Cenevre’de gerçekleştirilecek IOE Genel Kurulu’nda Arjantinli Daniel Funes de Rioja’dan devralacak.

IOE Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada Erol Kiresepi şunları söyledi: “IOE gibi 157 Üyesiyle dünya işverenlerini her platformda başarıyla temsil eden bir kurumun Başkanı olarak seçilmekten ve önümüzdeki 3 yıl boyunca dünya işverenlerini temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum.

Beni bu görev için aday gösteren başta IOE Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri Üye Teşkilatları olmak üzere uzun yıllardır birlikte çalıştığım TİSK Camiasının değerli üyelerine teşekkür ederim.”

IOE’nin çalışma konuları arasında iş ve insan hakları, çocuk işçiliği, kurumsal sosyal sorumluluk, afet riskinin azaltılması ve kurtarma, çeşitlilik, istihdam, çevre ve iklim değişikliği, zorla çalıştırma, işin geleceği, cinsiyet, HIV/AIDS, kayıt dışı ekonomi, uluslararası endüstriyel ilişkiler, uluslararası çalışma standartları, çalışma teftişleri, göç, iş sağlığı ve güvenliği, beceri ve eğitim, KOBİ’ler, sosyal diyalog, sosyal koruma, sürdürülebilirlik, genç işsizliği bulunuyor.

IOE ayrıca dünya işverenlerini, Uluslararası Çalışma Teşkilatı (ILO), Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, OECD Nezdinde Sanayi ve İş Dünyası İstişare Komitesi (BIAC), Avrupa Konseyi, ISO, G20, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü’nde (WTO) temsil ediyor.

You cannot copy content of this page