Bedelli askerliğe giderken alınması gereken belgeler ve malzemeler, Bedelli askerlik ihtiyaç listesi 2024
Öncelikle şunu söyleyelim, malzemeleri satmak isteyenlerin hazırladığı listedeki malzemelerin bir çoğu gereksiz. Siz kendi ihtiyaçlarınıza göre bu listedeki çıkarımları yapınız.
Örneğin aşağıdaki malzemelere bana yetti.
Bedelli için bir çantaya aşağıdaki malzemeleri koydum, orada da malzeme verdiler bana yetti.
- Termal İçlik 2 adet
- 9 atlet don fanila
- Terlik
- Tuşlu Telefon ve şarj aleti
- Cüzdan
- Diş fırçası
- Macun
- Traş kopuk jilet
- Deodorant
- 2 askılık
- Tırnak makası
- Tarak
- Büzgülü Çöp poşeti – Kirli Temiz Çamaşır için
- Yara bandı küçük
- Ayakkbi süngeri
- Orta boy asmalı Kilit
- Eşofman takımı
Bir arkadaşın notları şu şekilde idi ben gitmeden önce bana attığı
Sabah 07:30 da kalk vardı. Traş olup kahvaltı yapacaksınız. İstersen 7 de kalk o sana kalmış.
08:45 de sabah içtiması var kahvaltıdan sonra.
Öğlen 11:45 de öğle yemeği içtiması var. 12:00 da öğle yemeği. 13:45 de tekrar içtima. Ardından eğitim vs. 16:45 akşam yemeği içtiması. 17:00 akşam yemeği. Sonra serbest. 20:30 yat içtiması. 22:00 da koğuşlardan çıkış yok. Ama çıkarsınız o size kalmış. Binalardan ve kantin bölgesinden uzaklaşmadığınız sürece sorun yok.
- Yanınıza vitamin, özellikle C vitamini alın.
- Antibiyotik, ağrı kesici, mide bulantısı hapları alın.(Hapları teslim çok abartmadan alın ve mümkünse X-ray’e koymayın peçetelerle cebinize koyun)
- Çorap, boxer(renk çeşit farketmez), içlik, asker yeşili fanila alın.
- Eşofman altı alın.
- Gözden çıkardığınız bir spor ayakkabı ile gidin.
- Düzgün tıraş bıçağı ve tıraş kolonyası&balmı alın.
- El çantası alın.
- Banyo için file veya kaliteli poşet alın, 3-4 günde bir banyo günü var.
- Kaymaz kaydırmaz terlik alın.
- Her gün tuvalete çıkıyorsanız en az 2 rulo tuvalet kağıdı alın.
- Okumak için kitap alın, akşam 17’den sonra ve hafta sonları boş oluyorsunuz.
- Kamerasız şarjı iyi giden telefon alın
Bedelli askerlik yanına alınması gerekenler ekşi, Bedelli askerlik dikkat edilmesi gerekenler? Bedelli askerlik Malzeme Listesi 2023, Bedelli askerlik ihtiyaç listesi
Bedelli Askerlik Süreci! Bedelli Askerlik Verilen malzemeler 2023? Soruları Arama motorlarında ve bilgivip.com adresinde merak ile araştırılmaya devam ediyor. Bizlerde (bilgivip.com) sizin için Bedelli Askerlik Süreci! Bedelli Askerlik Verilen malzemeler 2023? sorularının yanıtlarını araştırıp derledik, buyurun vip bilgiler sizlerle.
Bedelli Askerlikte Kaçta Kalkılıyor?
Bedelli askerlikte kalk saati değişkenlik göstermekle beraber 6.30 ile 7.30 arasındadır. Kalk saati, erlerin kalkmaları için uyacakları son saattir. Sonrasında erler, kahvaltıya geçerler. Kahvaltıdan sonra da erler içtima alanında toplanırlar. Kalk saatinden sonra traş için lavabolarda hazırlıklarınızı yapabilir ya da akşamdan traşınızı olarak sabah vakit kazanmış olursunuz. Öte yandan kalkar kalkmaz yapacağınız ilk iş yatağınızı yapmaktır. Yatağınızda herhangi bir yabancı eşya bulunmamasına dikkat edin. İyice gerdirin. Sonrasında da kamuflajlarınızı giyerek kahvaltıya geçebilirsiniz.
Bedelli Askerlikte İçtima Saati Kaçta?
Bedelli askerlik süresinde içtima saatleri askerlik görevinin yapıldığı alaya göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle içtima saatleri tüm ülkede aynı saatte olmayabilir. Ancak genel itibariyle içtima saatleri 7.30 – 7.45 – 8.30 – 8.45 saatleri arasında değişiklik gösterebilir. İçtima saati, kalk saatinden farklıdır. Kalk saatinden sonra kahvaltı yapılır. Kahvaltıdan sonra içtima olur. Ancak bazı alay ve kışlada kahvaltı sonra içtima önce olabilir. Bu durumda da içtima saatleri farklılık gösterebilir.
Bedelli Askerlikte Saç Kesiliyor mu? Berber Var mı?
Kışlalarda genelde berber olur. Bedelli askerlik görevleri sırasıda bedelli erler eğer, saçları uygun görülmezse berbere gönderilirler. Buradaki berberler, genelde uzun dönem erlerden seçilmektedir. Bedelli erler genellikle askere gelmeden önce saçlarını keserler ancak bazı erlerin saçları, askerliğe elverişli değildir. Bu gibi durumlarda bedelli erlerin saçlarını kesebileceği bir yer bulunur. Ancak berbere gitmemek için saçlarınızı önceden kendinizin kesmesi gerekmektedir. Özetle bedelli askerlik sırasında saç kesilir. Saç kesimi askeriyenin içindeki berber odasında yapılır.
Bedelli Askerlik Telefon Kartı Var mı?
26 günlük bedelli askerlik süresince erlerin kendi tuşlu telefonları haricinde kullanabilecekleri ankesörlü telefonlar da bulunmaktadır. Ankesörlü telefonlar, gazinoda ya da tuhafiyede satılan konuşma kartları ile çalışmaktadır. Bu kartların arkasında yazılı olan talimat ve şifreleri yazdığınız zaman herhangi bir yurt içi numarayı arayabilirsiniz. Kartlar, dakika bazlı olarak satılmakla beraber örneğin 150 dakikalık bir karttan birkaç tane alarak askerlik boyunca ankesörlü telefon üzerinde iletişiminize devam edebilirsiniz.
Bedelli askerlik göreviniz sırasında sadece telefon konuşma kartları değil herhangi bir ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Atlet, fanila, çorap, kalem, defter, çakmak, çanta, peçete, tırnak makası gibi birçok gereksiniminizi buradan karşılayabilirsiniz.
Bedelli Askerlikte Telefon Nasıl Şarj Edilir?
Askerlik görevi sırasında en problemli işlerden biri de telefonların şarjıdır. İçtima saatinde telefonlar toplanır. Telefonlar genelde şarj odasında şarj edilir. Sonrasında akşam yemeğinde teslim edilir. Bu saatlerin dışında normal şartlar altında telefon bulundurulması yasaktır. Sadece görevlendirilmiş personellerin telefonu kullanmasında serbestlik tanınmaktadır. Öte yandan hafta sonlarında telefon kullanımı serbest olduğundan şarj odasını belirlenen saatler içinde kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak telefonlarınız resmi olarak Askercell olmalıdır. Ancak bu kural genelde istisnalara tabi tutulmakta ve göz ardı edilmektedir.
Bedelli Askerlikte Powerbank Yasak mı?
Taşınabilir şarjlar ya da popüler ismiyle powerbankler, gündelik hayatta oldukça işlevsel öneme sahiptirler. Bu nedenle bedelli askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen askerler, powerbanklerini askeriyeye götürmek isteyebilirler. Ancak powerbank, askeriyede yasaktır. Eğer nizamiye girişinde powerbank getirdiğiniz anlaşılırsa powerbank’i kargolatmanız ya da atmanız söylenir. Bu nedenle askeriyede powerbankin yasak olduğunu bilmek gerekmektedir. Aksi taktirde taşınabilir şarjınızı çöpte görmeniz kuvvetle muhtemeldir. Öte yandan olası bir aramada powerbank yakalanabilir bu da sizin başınızı ağrıtabilir. KIsaca özetlemek gerekirse bedelli askerilik görevini yerine getirmek isteyen askerler, powerbanklerini yanlarında götüremezler. Götürmeleri halinde taşınabilir şarjlarını ya da geri kargolatmaları ya da çöpe atmaları gerekecektir.
Bedelli Askerlikte Çamaşır Yıkanır mı?
Bedelli askerlik hizmeti sırasında erlerin çamaşır yıkama imkanı bulunmamaktadır. Askerler için ayrıca çamaşır günü ya da çamaşırhaneleri kullanma izinleri yoktur. Bu nedenle bedelli askerler, sivil eşyalarını, çoraplarını, tişörtlerini ya da kamuflajlarını yıkayamazlar. Çamaşır yıkanmadığı için bedelli askerlik hizmetine giderken özellikle yıkamanız gerekebilecek çorap, tişört, atlet ve benzeri eşyalarınızdan çokça bulundurmanızda fayda vardır. Eğer götürme imkanınız yoksa ya da unuttuysanız (bunun için geç olabilir) içeride gazino veya tuhafiyede de bu eşyalardan bulabilirsiniz. Özetle askeriyede çamaşır yıkanması söz konusu değildir.
Bedelli Askerliğe Giderken Neler Alınır?
Öncelikle bedeli askerlik esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin erlere temin ettiği malzemelerden söz edelim. Askeriye, bedelli askerlik hizmetini yapacak olan erlere el ve banyo havlusu, etek ve yüz traş bıçağı, traş köpüğü, iki adet fanila, iki adet don, iki adet çorap, kulak tıkacı, diş macunu, şampuan, sabun, gecelik, polar ile kamuflaj ve bot vermektedir. Bunların dışında askeriyenin vermediği ancak sizin almanız gereken malzemeler vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
Bedelli Asker için İhtiyaç Listesi
- İç çamaşırı (Boxer)
- Ayak kokusunu önleyici toz
- Tıraş malzemeleri seti (Köpük, kolonya, tıraş bıçağı)
- Boyun askılı cüzdan
- Kol saati
- Kulak tıkacı
- Kulak çubuğu
- Banyo çamaşırı
- El sabunu
- Şampuan
- Koltuk altı deodorantı
- Nemlendirici krem
- Diş bakım seti (diş macunu, diş ipi, diş fırçası)
- Burun spreyi
- Banyo lifi
- Havlu – Mavi renk
- Terlik – Siyah renk
- Tırnak bakım seti ( tırnak makası, törpü)
- Yara bandı
- Kağıt ürünleri ( ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete)
- Bot boyası
- Bot tabanı – Silikon taban
- Kirli çamaşır filesi
- Temizleme fırçası
- Dikiş seti
- Kilit seti ( bot kilidi, dolap kilidi)
- Siyah ve kırmızı tükenmez kalem
- Not defteri
- Kontörlü kart
- Sivil giysiler
- Tuşlu telefon
Bedelli Askerlikte Cami Var mı?
Bedelli askerlikte erlerin kullanabileceği bir mescit bulunmaktadır. Mescitte 5 vakit namazın yanı sıra Cuma namazları da kılınmaktadır. Erler şadırvanda ya da lavabolarda abdest alabilirler. Ancak bazı karakollarda mescit ve cami benzeri yerler bulunmayabilir. Bu durumda karakol içinde herhangi bir odada namaz kılınabilir.
Bedelli askerlik süresi içinde dışarıda karşılayabileceğiniz herhangi bir ihtiyacınızı içeride de rahtalıkla karşılayabilirsiniz. Askeriyelerde gazino ve tuhafiye içerisinde birçok gerekli eşya bulunmaktadır.
Sizler için bizlerde Bedelli Askerlik Süreci! Bedelli Askerlik Verilen malzemeler 2023? sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi takip etmeye devam ediniz.