Bennu Gerede kimdir? Kaç yaşında? Bennu Gerede sevgilileri ? Bennu Gerede Dini, Bennu Gerede Oğlu?

09.01.2023
A+
A-
Bennu Gerede kimdir? Kaç yaşında? Bennu Gerede sevgilileri ? Bennu Gerede Dini, Bennu Gerede Oğlu?

Bennu Gerede kimdir? Kaç yaşında? Bennu Gerede sevgilileri ? Bennu Gerede Dini, Bennu Gerede Oğlu?

Bennu Gerede, 30 Ağustos 1971 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Doktor bir baba ve senarist bir annenin kızı olan Gerede’nin dedesi Kurtuluş Savaşı gazisi, aynı zamanda Atatürk’ün yaveri, eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede’dir.

Ablası Şiva Fas‘da yaşamaktadır. Bennu Gerede altı aylık bebekken babasının işi nedeniyle ailecek New York‘a taşındılar. Babası Birleşmiş milletler doktoru olarak 15 yıl New York‘da görev yaptı.

Lisans egitimini ABD. Newyork’da bulunan Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık üzerine aldı. Eğitimini tamamladıktan ablası Şiva ile birlikte İstanbul’a geldi. Mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı.

Bu arada anne ve babası ölene kadar hiç boşanmamış ama ayrı yaşamaya başlamışlardır. Bennu ve ablası Teşvikiye’de annesinde kalmaktadır. Bennu Gerede, sonra bir müddet Fransa‘nın güneyine yatılı okula gitti, 4 yıl daha fotoğrafçılık üzerine eğitim aldı.

Daha sonra da Türkiye’ye dönerek eğitimini aldığı fotoğrafçılık üzerine çalışmaya başladı. Bennu Gerede, uzun yıllar New York‘ta yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok fotoğraf sergileri açtı, fotoğraflarını sergiledi.

Bennu Gerede, oyunculuğa ilk adımını 1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde canlandırdığı Füsun karakteriyle attı. İlk sinema filmi, 1991 yılında çekilen, yönetmenliğini ve senaristliğini Ersin Pertan‘ın yaptığı” Kurt Kanunu” adlı filmdir.

Aşk Ölümden Soğuktur adlı İkinci filminde Kadir İnanır ile başrolde yer aldı. Bu filmin yönetmeni olan ve senaryosunu da yazan annesi Canan Gerede Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen Bergen‘in hikayesini anlatıyordu.

Bennu Gerede’nin kitabından bir bölüm de şöyle: ”En büyük hatam şiddeti kabullenmek olmuştu. Evet, okuyucular bana kızacak! ‘Bu kadın bunları sahiden yaşamış mı, yok artık’ diyecekler. ‘Aptal’ diyenleriniz bile çıkacak.

Bunları vaktiyle kendime söyledim. Ama bir farkla. Zor öğrensem de geldiğim noktadan mutluyum. Kadınlar! Gördüğünüz şiddete susarak, onu kabullenerek, başkasından çözüm bekleyerek ‘Kadına şiddete hayır’ sloganları atmanız hiçbir işe yaramaz. Önce kendi devriminizi yapacak, bayrağınızı sonra dalgalandıracaksınız.”

Bennu Gerede ”Şiddeti kabul etmem en büyük hatamdı” dedi.

You cannot copy content of this page